Samsung državno prvenstvo košarke 3x3 - Kongresni trg, Ljubljana 2015

Gost kreativnega jutra v mesecu juniju je glasbenik in kolumnist Miha Blažič N’toko. Kdo je Miha in kako je postal N'toko? Kako je odraščal in kaj bo, ko bo velik? Nase je najprej opozoril kot dvakratni zmagovalec slovenskega državnega prvenstva v freestyle rapu, sčasoma pa je razvil široko paleto glasbenih izrazov. Poleg manj znanih, N’toko je namreč tudi glasbeni producent in DJ, sta široko prepoznavna zlasti njegov angažma v glasbeni skupini Moveknowledgement ter pot samostojnega rap izvajalca s petimi izdanimi albumi. Tudi koncert ob koncu sveta je uspel prirediti.

Odprtje razstave del XVIII. mednarodne likovne kolonije. 17. 7., 12.00

Niko Klanšek je ustanovil podjetje FlyKly in leta 2011 na ameriškem trgu predstavil prvo linijo električnih koles. Leta 2013 je FlyKly lansiral eno najuspešnejših Kickstarter kampanj. Danes FlyKly Smart Wheel in Smart Light vozita po ulicah več kot petdesetih držav po svetu. Niko je prav tako ustanovil podjetje BizMe, ki predvsem svetuje startupom, jih financira ter jim pomaga idejo prenesti na trg. Svoje podjetniške talente je Niko razvijal od mladih nog. V želji, da bi posnemal pa tudi presegel poslovne uspehe svoje mame, je vedno iskal velike ideje. Pri 11. letih je Niko v Italiji odkril tehnološko dovršeno vrečko in ugotovil, da bi bila popolna za pakiranje pijač, ki jih dela Nektar, podjetje njegove mame. Niko je diplomiral na Fordham univerzi. Kmalu zatem je postal član upravnega odbora pri fundaciji SLO 4 YOU – organizaciji, ki povezuje Slovence po svetu.

Symposium of FORMA MGLC: The power of new media: A daily challenge for cultural institutions The Symposium will unite proffesionals from Slovenia and abroad that will offer a lecture about different topics concerning Social Media, applied in culture field. The event intends to be a chance to learn from the experiences and knowledge of the speakers invited to it. It will also give the chance to all guests and online spectators to share their own comments, questions and doubts about it in a round-table that will be held on 29th of May at the end of all lectures. On 30th of May, Proffesor Gauntlett from Westminster University will offer a workshop to help participants build representations of ideas and experiences with LEGO bricks. This workshop is limited to 20 seats and can be also reserved through Eventbrite or the email adress below. To reserve your seat or get additional information please send an email to forma@mglc-lj.si

Interaktivna oddaja o sodobni urbani glasbi, ki jo za vas v sodelovanju z Radiem Terminal, pripravlja ekipa Sound Advisor. Vsak drugi četrtek ob 21:00, vam skozi sproščen pogovor z našimi gosti, predstavljamo aktualne in bodoče glasbene smernice ter ključne akterje, ki tako ali drugače krojijo podobo sodobnega klubskega in festivalskega dogajanja. Oddajo lahko poslušate na Radiu Terminal ali pa si jo v živo ogledate v neposrednem video prenosu.

© 2023 vŽIVO.si