Ali Žerdin: FRANCE BUČAR

December 21, 2015

Knjigo bosta predstavila avtor Ali Žerdin in njegov gost, Delov novinar Janez Markeš.

Ali Žerdin, novinar in urednik, se je z novinarstvom ukvarjal že kot študent sociologije na Fakulteti za družbene vede. Sodeloval je s časopisom Tribuna, Radiem Študent in tednikom Mladina. Pozneje, po letu 1990, ko se je posvetil predvsem analizi in komentiranju slovenske notranje politike, je bil novinar in namestnik odgovornega urednika tednika Mladina, zatem pa urednik priloge Objektiv in odgovorni urednik časnika Dnevnik. Od leta 2010 je urednik Sobotne priloge Dela.

O svoji knjigi je zapisal: »Besedilo, ki je pred vami, ni znanstvena študija o zgodovinski vlogi profesorja Bučarja. Za to je bilo enostavno premalo časa. Sam tudi nisem zgodovinar in prepričan sem, da bodo zgodovinarji čez čas bralcem prinesli bogat zgodovinski portret, podkrepljen z vsemi znanstvenimi opombami. Prav tako nisem imel ambicije, da bi natančno opisal razvoj znanstvenih dognanj profesorja Bučarja. Sam nisem pravnik in na finese ustavnega in upravnega prava se ne spoznam. Hkrati pa sem prepričan, da je naloga novinarstva ta, da javnosti ponudi prvi opis in interpretacijo zgodovinskega dogajanja.«

Veseli smo, da se bomo na zadnji letošnji knjižni predstavitvi poklonili starosti slovenske politike in njegovi zgodbi, ki je tudi zgodba slovenske osamosvojitve.

 

Video: https://livestream.com/zivo/FRANCE-BUCAR

 

 

 

Please reload

© 2023 vŽIVO.si